سنگ لایم استون

۲۱ دی ۱۴۰۱ 455 بازدید بدون دیدگاه
سنگ لایم استون

لایم استون یا سنگ آهک یک سنگ طبیعی با منشاء رسوبی و آهکی است. معمولا از این سنگ ساختمانی در بخش های داخلی ساختمان استفاده می شود. کلسیت، دولومیت، لیمونیت و کوارتز برخی از کانی هایی هستند که در سنگ لایم استون یافت می شوند. این سنگ همچنین حاوی ذرات فسیلی است.

سنگ لایم استون چه خصوصیاتی دارد؟

لایم استون یک سنگ رسوبی است که از کربنات کلسیم تشکیل شده، به همین دلیل رطوبت را به میزان زیادی جذب می کند. همین ویژگی موجب شده که در مجاورت آب و با گذر زمان دچار فرسایش شده و کیفیت خود را از دست بدهد. آسیب پذیری در برابر سایش و خش نیز از دیگر ویژگی های سنگ لایمستون به شمار می رود. البته تولیدکنندگان با پوشش دهی سطح این سنگ، استحکام آن را افزایش داده و آن را در برابر رطوبت و خط و خش مقاوم می کنند.

لایم استون نسبت به بسیاری از سنگ های ساختمانی سبکتر است، از این رو می تواند به کاهش وزن کلی ساختمان کمک کند. ضمن اینکه این سنگ به دلیل برخورداری از سطحی صاف و یکدست و رنگی روشن توانسته نظر بسیاری از مصرف کنندگان را به خود جلب کند.

انواع سنگ لایم استون

بسیاری از سنگ های آهکی و رسوبی در واقع از نوع سنگ های لایم استون هستند. در این مورد می توانیم به سنگ آهک فسیلی، سنگ گچ و سنگ تراورتن آهکی اشاره کنیم که همه در دسته سنگ های لایمستون قرار می گیرند.

به طور کلی سنگ های لایم استون با توجه به ویژگی خود دسته بندی می شوند. معمولا مشخصات یک سنگ طبیعی با توجه به محل استخراج آن تعیین می شود. برای نمونه سنگ معدنی بوژان و سنگ مهاباد هر دو از نوع سنگ های لایم استون هستند، ولی رنگ سنگ های بوژان روشن تر است. سنگ های استخراج شده از معادن اسلام آباد بافتی سفید دارند، در مقابل سنگ های کوه سفید به رنگ روشن و حاوی ذرات فسیلی هستند. بسیاری از مشخصات فیزیکی هر یک از این سنگ ها با توجه به شرایط منطقه ای که از آن استخراج شده اند، متفاوت است. ولی به طور کلی همه آن ها از نظر بسیاری از ویژگی ها و قابلیت ها مشابه هستند.

موارد استفاده از سنگ لایم استون

سنگ لایم استون به دلیل مزیت های متنوع در ساختمان سازی پرکاربرد است. اغلب از این سنگ در اجرای راه پله و کف استفاده می شود. پوشش دیواره ها، حاشیه پنجره یا آسانسور نیز برخی دیگر از کاربردهای سنگ لایمستون هستند. به طور کلی از لایمستون می توان در هر قسمت از ساختمان استفاده کرد. البته به دلیل آسیب پذیری این سنگ در برابر عوامل طبیعی بهتر است که آن را در فضای داخلی مورد استفاده قرار دهند. با اینکه لایمستون نسبت به رطوبت، خش و سایش آسیب پذیر است، ولی با مقاوم سازی و پوشش دهی می تواند به عنوان یک متریال باکیفیت و مقاوم عمل کند. البته برای افزایش طول عمر لایمستون و حفظ کیفیت و کارایی آن توصیه می شود از استفاده از این سنگ در محیط خارجی اجتناب شود.

سنگ لایم استون

مزایا و معایب لایمستون

در این بخش مزایا و معایب سنگ لایم استون را به صورت خلاصه مرور می کنیم.

مزایای سنگ لایمستون

  • از لایم استون می توان در بخش های مختلف ساختمان استفاده کرد. تنوع کاربری این سنگ را به متریالی ایده آل برای استفاده در صنعت ساختمان بدل کرده است.
  • ظاهر زیبا و رنگ روشن سنگ های لایمستون مزایای قابل توجه این محصولات است. استفاده از این سنگ ها به زیبایی هر چه بیشتر دکوراسیون داخلی ساختمان کمک می کند.
  • سنگ های لایمستون از استحکام نسبی قابل قبولی برخوردارند. این سنگ ها می توانند تا سال ها کیفیت خود را حفظ کنند.
  • ظاهر صاف و یکدست سنگ های لایمستون به عنوان ویژگی بارز این محصولات شناخته می شود. این ویژگی موجب شده سنگ های لایمستون از محبوبیت بالایی برخوردار باشند.
  • قیمت مقرون به صرفه و اقتصادی سنگ های لایم استون از مهمترین مزیت های آن هاست. این سنگ ها گزینه ای عالی برای ساخت بناهای اقتصادی هستند.

معایب سنگ لایمستون

  • سنگ لایمستون نسبت به بسیاری از سنگ های ساختمانی در برابر عواملی چون خراشیدگی، سایش، فشار و ضربه آسیب پذیر است.
  • لایمستون جاذب آب است، به همین دلیل می تواند در مجاورت رطوبت به سرعت فرسوده شده و کیفیت خود را از دست بدهد. البته در حال حاضر با انجام فرآیندهایی چون رزین کاری، مقاومت این سنگ را در برابر رطوبت افزایش می دهند. با این حال معمولا از این سنگ در مکان های مرطوب استفاده نمی شود.
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x